Przepis i sposób przygotowania na: Kulki z indyka z rodzynkami
Kulki z indyka można podawać z kaszą, ryżem, kuskusem, kluskami, a nawet ziemniakami puree.
mięso mielone z indyka | 40 dag |
rodzynki | 3 łyżki |
jajko | 1 szt |
masło | 1 łyżka |
śmietanka 12-procentowa | 0,5 szklanki |
Koperek suszony Prymat | 1 łyżka |
gałka muszkatołowa Prymat | 1 szczypta |
sól | 1 szczypta |
Pieprz biały mielony Prymat | 1 szczypta |
Bułka tarta klasyczna Prymat | 3 łyżki |
olej | 1 szklanka |
płatki migdałowe | 1 pokruszone |
płatki migdałowe | 2 pokruszone |
kajzerka | 1 czerstwa |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: