Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kulki z czekolady z wiórkami kokosowymi

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

margaryna 250 gram
żółtko jajek 3 szt
kakao 3 łyżki
wiórki kokosowe do smaku
herbatniki 1 opakowanie
cukier waniliowy 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kulki z czekolady z wiórkami kokosowymi

Margarynę posiekać, dodać cukier oraz cukier waniliowy lub esencję waniliową. Herbatniki pokruszyć i wsypać do pozostałej masy. Dodać kakao, wymieszać i formować kulki, obtaczać w wiórkach kokosowych a potem ułożyć na blaszanej tacy obok siebie i schłodzić w lodowce.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 16.07.2011 15:00
Zapowiadają się super :) A co robimy z żółtkami jaj?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak