Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kulki z czarnego sezamu

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czarny sezam 200 g
daktyle 1 szklanka
miód 1-2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: kulki z czarnego sezamu

Sezam uprażyć na patelni lub w piekarniku. Rozdrobnić w rozdrabniaczu (na gorąco) tak drobno, jak tylko się da. Można użyć też elektryczny młynek do kawy.
Daktyle bez pestek sparzyć wrzątkiem i dodać do sezamu. Rozdrabniać razem, aż się połączą, na końcu dodać miód. Z ciepłej plastycznej masy, ręcznie kulać kulki o dowolnej średnicy. Odstawić aż wystygną i stwardnieją.
Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak