Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kulki z ciecierzycy

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ciecierzyca 1,5 szklanki
daktyle 10 sztuk
żurawina suszona 1 garść
orzechy włoskie 6 sztuk
miód płynny do smaku

Porada

Kulki są dobre do spożycia po schłodzeniu w lodówce przez 2 godziny.

Przepis i sposób przygotowania na: Kulki z ciecierzycy

Ciecierzycę zalewamy wodą i zostawiamy na całą noc do namoczenia.Wody powinno być dwa razy więcej niż ciecierzycy. Następnie gotujemy ciecierzyce w tej samej wodzie do miękkości.Odcedzamy,ale nie wylewamy wody z gotowania.Daktyle i żurawinę moczymy w gorącej wodzie przez 15 minut.Wrzucamy wszystkie składniki wraz z orzechami i miodem do kielicha blendera, wlewamy odrobinę wody po ugotowaniu ciecierzycy i miksujemy na bardzo gładką masę.W razie potrzeby dolewamy wody. Z powstałej masy formujemy niewielkie kulki i obtaczamy w wiórkach kokosowych.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renata9 27.03.2017 21:13
Może sama takie zrobię, bo wyglądają pysznie.
Marta1986 27.03.2017 20:10
bardzo smaczne
Stenka 27.03.2017 19:57
ciekawy przepis
RenataZ-et 27.03.2017 19:47
świetny pomysł
Aleksandra/Olcia 27.03.2017 19:29
ciekawy przepis
Ania321 27.03.2017 18:58
ciekawy przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak