Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kulki serowe

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 3 szkl.
cukier 1 szkl
jaja 5 szt
cukier puder 1 łyżeczka
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
olej do smażenia 1,5 l.
twaróg 0,5 (półtłusty)

Przepis i sposób przygotowania na: Kulki serowe

Mąkę wymieszać z cukrem, cukrem waniliowym i proszkiem do pieczenia. Twaróg utrzeć z jajami. Połączyć wszystkie składniki, dokładnie wyrobić. Ciasto jest bardzo gęste.
W płaskim garnku rozgrzać olej i wkładać porcje ciasta, nabierając po płaskiej łyżce, następnie zsuwać za pomocą drugiej łyżki do oleju. Ciasto opada na dno, a po chwili wypływa. Po wypłynięciu smażyć ok. 3 minut z jednej strony aż pączki staną się jasnobrązowe.
Po wyjęciu z garnka odsączyć i można posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 24.09.2013 10:28
kiedyś często robiłam
Małgorzata9 17.05.2013 12:51
Dobry pomysł na obiad
Beatris 17.05.2013 11:28
Bardzo lubię takie serowe kuleczki.
kasienka23 17.05.2013 10:22
mam ochotę na takie :)
Megg 17.05.2013 09:42
przepyszne!!!
Paolcia 17.05.2013 09:10
kolejny przepis do wypróbowania :)
Pyszota 17.05.2013 09:06
super kulki
marta1221 17.05.2013 08:47
rewelacyjny przepis ;) warto wypróbować.
ZEWA 17.05.2013 08:45
ja lubię jeszcze ciepłe.
Konczi 17.05.2013 08:42
podoba mi się Twój pomysł
iwi 17.05.2013 08:23
Fajny pomysł.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak