Kulki serowe

Kulki serowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ser biały

    1/2 kg
  • mąka pszenna

    40 dag
  • jajko

    2 szt
  • cukier kryształ

    4 łyżki
  • Soda oczyszczona Prymat

    1 łyżeczka
  • cytryna

    1/2 szt
  • olej do smażenia

  • cukier puder

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ser biały zemleć w maszynce, dodać mąkę wymieszaną z sodą, jajka, sok wyciśnięty z połowy cytryny i cukier, wyrobić ciasto. Następnie rozwałkować, wykrawać kieliszkiem małe kółka. Smażyć kulki serowe na głębokim oleju na złoty kolor. Po wyjęciu posypać cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (31)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Iwusia 15.02.2013 23:08
super, smaczne
Poison1988 20.01.2013 11:24
apetyczny widoczek :) mniam, mniam :)
M. Monroe 22.11.2012 14:47
pyszne i bardzo smakowicie wyglądające. czy smażysz tylko na oleju ?
kuklik 16.11.2012 16:00
wspaniałe
dorotka0000025 13.04.2012 16:15
super bardzo lubie
artur7 07.04.2012 14:32
mniam
artur7 24.03.2012 07:42
fajne
magduś83 21.02.2012 15:11
super, bardzo dobre
luki1984 16.02.2012 18:19
mniam mniaaaam
luki1984 16.02.2012 18:19
mniam mniaaaam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat