Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kulki ryżowo- szpinakowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 1 szklanka
szpinak mrożony 10 dag
cebula 1 szt
papryka czerwona 1/4 szt
masło 1 łyżka
jajko 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kulki ryżowo- szpinakowe

Cebulę i paprykę siekamy w drobną kostkę, a następnie podsmażamy na maśle i dodajemy rozmrożony szpinak. Dusimy wszystko 3 minuty. Doprawiamy solą oraz pieprzem i łączymy z wcześniej ugotowanym ryżem i jajkiem. Formujemy kuleczki, wielkość wedle uznania :) Gotujemy na parze ok 5 min.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgosia6 10.01.2012 09:38
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak