Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kulki ryżowe z nutą sera

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 0,5 szkl
woda
kostka rosołowa 0,5 szt
sól i pieprz do smaku
olej do smażenia
natka pietruszki 1 lyzka
ser żółty 7 dag
mąka pszenna 1 lyzka
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 lyzka
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierki
jajko do panierki

Przepis i sposób przygotowania na: Kulki ryżowe z nutą sera

Wodę zagotowujemy z kostką rosołową. Ryż wkładany do woreczka z dziurkami i gotujemy do miękkości, odcedzamy na durszlaku. Do letniego dodajemy posiekaną natkę pietruszki, przyprawy, mąkę i bułkę tartą. Mieszamy, masa ma być gęsta. Ser żółty kroimy w kostkę. Z ryżu formujemy 6 kulek średniej wielkości i do każdej wtykamy do środka kosteczkę sera. Obtaczamy w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażymy na oleju na rumiano z obu stron. Ja zaserwowałam je z surówką z kapusty kiszonej.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 29.01.2017 14:32
Super smaczne kuleczki :-)
KORAL 29.01.2017 13:17
Smaczne kuleczki :)
Madzai 29.01.2017 11:47
Fajny przepis!
Ewelina1991 29.01.2017 09:48
apetyczne te kulki ;-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak