Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kulki mleczko-kokosowe

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 1/2 kostki
mleko w proszku 2/3 szklanki
wiórki kokosowe 100 g
cukier puder 100 g
wódka 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Kulki mleczko-kokosowe

Wiórki kokosowe przypiec na patelni dla lepszego smaku.
Mleko w proszku mieszamy z cukrem pudrem i wódką
(w wersji dla dzieci z wódki rezygnujemy).
Masło najlepiej żeby było bardzo miękkie.
Gdy masa się połączy łyżeczką nabieramy małe porcję i formujemy kulki.
Część obtaczamy w kokosie a część zostawiamy samych.
Wkładamy do lodówki na 1-2 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ania2610 19.03.2017 18:23
fajny pomysł, kulki prezentują się świetnie :)
benka 18.03.2017 18:49
Ciekawy przepis, można zrobić szybko bez pieczenia.
gosia56 18.03.2017 10:25
na pewno pyszne ;)
ilka01 18.03.2017 08:49
super wyglądają :)
Franciszek 18.03.2017 00:22
dobre do kawy
IKrakowianka 17.03.2017 22:13
pyszne kulki :)
Aleksandra/Olcia 17.03.2017 18:10
zamiast masła dodałabym olej kokosowy.dodatkowy smak i zdrowiej

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak