Kulki mleczko-kokosowe

Kulki mleczko-kokosowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    1/2 kostki
  • mleko w proszku

    2/3 szklanki
  • wiórki kokosowe

    100 g
  • cukier puder

    100 g
  • wódka

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wiórki kokosowe przypiec na patelni dla lepszego smaku.
Mleko w proszku mieszamy z cukrem pudrem i wódką
(w wersji dla dzieci z wódki rezygnujemy).
Masło najlepiej żeby było bardzo miękkie.
Gdy masa się połączy łyżeczką nabieramy małe porcję i formujemy kulki.
Część obtaczamy w kokosie a część zostawiamy samych.
Wkładamy do lodówki na 1-2 godziny.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ania2610

19.03.2017 18:23
fajny pomysł, kulki prezentują się świetnie :)

benka

18.03.2017 18:49
Ciekawy przepis, można zrobić szybko bez pieczenia.

gosia56

18.03.2017 10:25
na pewno pyszne ;)

ilka01

18.03.2017 08:49
super wyglądają :)

Franciszek

18.03.2017 00:22
dobre do kawy

IKrakowianka

17.03.2017 22:13
pyszne kulki :)

Aleksandra/Olcia

17.03.2017 18:10
zamiast masła dodałabym olej kokosowy.dodatkowy smak i zdrowiej

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat