Kulki mięsne z orzechami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    30 dag
  • olej do smażenia

  • imbir

    1 łyżeczka
  • sól

  • pieprz

  • orzeszki ziemne

    10 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do mięsa dodać jajo, połowę orzechów, imbir, pieprz i sól. Dokładnie wyrobić masę i formować nieduże kulki. Obtaczać je w pozostałych orzechach i smażyć na złoty kolor na mocno rozgrzanym oleju. Podawać jako gorącą przekąskę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jodaj 27.07.2012 09:28
extra :)
sunnymood 14.05.2012 21:46
super ;)
jogobella23 23.04.2012 20:34
fajne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat