Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kulki mięsne z orzechami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 30 dag
olej do smażenia
imbir 1 łyżeczka
sól
pieprz
orzeszki ziemne 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Kulki mięsne z orzechami

Do mięsa dodać jajo, połowę orzechów, imbir, pieprz i sól. Dokładnie wyrobić masę i formować nieduże kulki. Obtaczać je w pozostałych orzechach i smażyć na złoty kolor na mocno rozgrzanym oleju. Podawać jako gorącą przekąskę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jodaj 27.07.2012 09:28
extra :)
sunnymood 14.05.2012 21:46
super ;)
jogobella23 23.04.2012 20:34
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak