Kulki mięsne z kaszą gryczaną

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    200 gram
  • kasza gryczana

    1/2 szklanki
  • jajko

    1 sztuka
  • kostka rosołowa

    1 sztuka
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • Papryka słodka mielona Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Kulki mięsne z kaszą gryczaną foto
Mięso mielone wkładamy do miski
Krok 2 - Kulki mięsne z kaszą gryczaną foto
Mięso mielone mieszamy bardzo dokładanie z ugotowana wcześniej kaszą gryczaną, jajkiem i przyprawami do smaku.
Krok 3 - Kulki mięsne z kaszą gryczaną foto
Z powstałej masy lepimy małe kulki.
Krok 4 - Kulki mięsne z kaszą gryczaną foto
W grnku z dodatkiem kostki rosołowej wrzucamy na wrzątek kulki mięsne i wyciągamy aż mięso nie będzie już surowe tak ok 5 min.
Krok 5 - Kulki mięsne z kaszą gryczaną foto
Gdy kulki bedą gotowe możemy przygotowac do nich sos lub podać samodzielnie. Takie kulki idealnie smakuja z ziemniaczkami i marynowanymi grzybkami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kuchenka 04.03.2014 18:53
coś nowego na obiad
eliza135 04.03.2014 18:28
ciekawy przepis
jasiek 04.03.2014 18:13
pyszny obiad
Czyki 04.03.2014 17:43
Bardzo fajne połączenie:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat