Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kulki mięsne w zalewie octowej

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mielone wolowo-wieprzowe 500 g
szklnka wody 2 szkl.
cebele 2 szt
ziele angielskie kilka szt
Liść laurowy suszony Prymat klika szt

Porada

Można spożywać już po 3 dniach lecz najlepiej smakują po około 2 tygodniach

Przepis i sposób przygotowania na: Kulki mięsne w zalewie octowej

Mięso mielone robimy tak jak na klopsy tylko bez majeranku wszystko razem mieszamy, lepimy małe klopsiki, następnie obtaczamy w bułce tartej. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy, potem wykładamy na ręcznik papierowy żeby ociekły i wystygły. Zalewa: zalewę wraz z przyprawami i cebulą gotować 5 min. potem przestudzić. W słoiku 0,5l na dno wykładamy cebule, trochę przypraw i układamy usmażone kuleczki na górę też wykładamy cebule i zalewamy zalewą, później zakręcamy, odstawiamy do "przegryzienia".

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak