kulki mięsne bazyliowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • karkówka

    40 dag
  • jajko

    1 szt
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    3 łyżki
  • przyprawa uniwersalna

    1 łyżka
  • pieprz

    do smaku
  • oliwa

    2 łyżki
  • bazylia świeża

    10 liści
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso z karkówki zmielić, dodać warzylion, wymieszać i odstawić na kilka godzin do lodówki. Posiekać drobno bazylię, dodać jajko, pieprz i bułkę tartą. Dokładnie wymieszać. Masę nabierać za pomocą łyżeczki i w dłoniach formować małe kulki, smażyć na rozgrzanej oliwie, schłodzone ułożyć na liściach sałaty, dekorując, kawałkami pomidorów i oliwkami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
pacpaw 12.06.2011 19:21
faktycznie świetne
evita0007 12.06.2011 19:06
wspaniałe !!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat