Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kulki mięsne

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 600 g
cebula 1 sztuka
marchew 1 sztuka
śmietana 18 proc 1 łyżka
majonez 1 łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
natka pietruszki
olej do smażenia
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
sól do smaku
pieprz
ciasto francuskie 1 sztuka

Porada

Kulki mięsne z dodatkami w postaci sosu tysiąca wysp lub czosnkowym idelnie sprawdzi się jako przekąska na imprezę.

Przepis i sposób przygotowania na: Kulki mięsne

Kroki postępowania

1
marchew zetrzeć na tarce, cebulę pokroić w kostkę. Warzywa podsmażyć na niewielkiej ilości oleju.
Krok 1 - Kulki mięsne foto
2
Do mięsa mielonego dodać śmietanę i majonez.
Krok 2 - Kulki mięsne foto
3
Dodać podsmażone warzywa, pietruszkę oraz bułkę tartą.
Krok 3 - Kulki mięsne foto
4
Dobrze wymieszać mięso z dodatkami, uformować pulpety.
Krok 4 - Kulki mięsne foto
5
Z ciasta wzdłuż krótszego boku wyciąć paski.
Krok 5 - Kulki mięsne foto
6
Każdą kulkę mięsną zawinąć w ciasto francuskie,
Piec ok 200*C przez ok 30-50 min. Do upieczonego środka.

Smacznego :)
Krok 6 - Kulki mięsne foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 07.05.2017 11:11
bardzo pomysłowe
Konczi 06.05.2017 09:10
Smaczny przepis :)
dodi 02.05.2017 19:20
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak