Kulki mięsne

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    600 g
  • cebula

    1 sztuka
  • marchew

    1 sztuka
  • śmietana 18 proc

    1 łyżka
  • majonez

    1 łyżka
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    3 łyżki
  • natka pietruszki

  • olej do smażenia

  • Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat

  • Papryka słodka mielona Prymat

  • sól do smaku

  • pieprz

  • ciasto francuskie

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Kulki mięsne foto
marchew zetrzeć na tarce, cebulę pokroić w kostkę. Warzywa podsmażyć na niewielkiej ilości oleju.
Krok 2 - Kulki mięsne foto
Do mięsa mielonego dodać śmietanę i majonez.
Krok 3 - Kulki mięsne foto
Dodać podsmażone warzywa, pietruszkę oraz bułkę tartą.
Krok 4 - Kulki mięsne foto
Dobrze wymieszać mięso z dodatkami, uformować pulpety.
Krok 5 - Kulki mięsne foto
Z ciasta wzdłuż krótszego boku wyciąć paski.
Krok 6 - Kulki mięsne foto
Każdą kulkę mięsną zawinąć w ciasto francuskie,
Piec ok 200*C przez ok 30-50 min. Do upieczonego środka.

Smacznego :)
Ilona_eS
Kulki mięsne z dodatkami w postaci sosu tysiąca wysp lub czosnkowym idelnie sprawdzi się jako przekąska na imprezę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ada-Gaba 07.05.2017 11:11
bardzo pomysłowe
Konczi 06.05.2017 09:10
Smaczny przepis :)
dodi 02.05.2017 19:20
fajny pomysł

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat