KULKI CZEKOLADOWO- MIODOWE

KULKI CZEKOLADOWO- MIODOWE

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • płatki quinoa

    1 i 1/2 szklanki
  • mąka kukurydziana

    1/2 szklanki
  • olej

    1/3 szklanki
  • kakao

    3 łyżeczki
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • woda zimna

    1/3 szklanki
  • miód

    3 łyżki
  • sól szczypta

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W misce połączyć płatki z mąką, kakao, solą i proszkiem do pieczenia. Dodać olej, wymieszać na gładko. Dolać wodę z rozpuszczonym miodem, wymieszać. Schłodzić w lodówce. W natłuszczonych olejem dłoniach formować równej wielkości kulki. Piec na wysmarowanej tłuszczem blasze 15 minut w 170 stopni C.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat