KUŁESZA

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza kukurydziana

    1 szklanka
  • woda

    2 szklanki
  • boczek

    20 dkg
  • cebula

    1 sztuka
  • sól

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do gotującej osolonej wody wsypać kaszę kukurydzianą i zaparzyć na gęsto. Usmażyć boczek z cebulą i polać po gorącej kaszy. Można podawać z zsiadłym mlekiem lub kwaśną śmietaną.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat