Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kuleczki z rumem

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

olejek rumowy 1 szt.
Biszkopty 10 szt.
cukier puder 1 łyżeczka
masło 250 g 1 szt.
mleko w proszku 6 łyżki
posypka kolorowa

Przepis i sposób przygotowania na: Kuleczki z rumem

Na gładką masę zmiksować wszystkie składniki za wyjątkiem posypki. Z masy formować kuleczki obtaczając je w kolorowej posypce. Uformowane kuleczki położyć na talerzu i wstawić do lodówki. Najpierw kładę kuleczki jedna obok drugiej by nie straciły formy. Wstawić do lodówki, na minimum 1 godzinę. Kuleczki przechowuję w lodówce, wytrzymują kilka dni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 15.12.2013 11:30
dawno ich nie robiłam,pyszne są
Karolcia12 24.02.2013 22:56
super, może otworzysz na nie biznesik?
PaniMISIOWA 02.12.2012 14:18
superanckie :-)
smakowita 20.10.2012 09:28
mniam , nie ma to jak słodycze domowej roboty
gosia47-47 31.07.2012 12:01
pyszniutkie
Cukiereczek13 29.07.2012 20:24
pysznie wygladaja
Konczi 29.07.2012 19:46
mniam !! również je uwielbiam !
Mysiunia 29.07.2012 19:34
tak je uwielbiam, a tak dawno już ich nie robiłam..

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak