Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kuleczki ryżowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 1 torebka
jajko 1 sztuka
ser żółty
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
ser feta opcjonalnie

Porada

Kuleczki mogą stanowić oddzielną potrawę, jak i dodatek do innych dań.

Przepis i sposób przygotowania na: Kuleczki ryżowe

Kroki postępowania

1
Przygotuj wszystkie składniki.
Krok 1 - Kuleczki ryżowe foto
2
Ugotuj ryż w lekko osolonej wodzie i odstaw do ostygnięcia.
Krok 2 - Kuleczki ryżowe foto
3
Zetrzyj ser na tarce i wrzuć do ostygniętego ryżu. Dodaj jajko, sól i pieprz do smaku. Wszystko razem wymieszaj.
Krok 3 - Kuleczki ryżowe foto
4
Z powstałej masy uformuj niewielkie kulki i otocz je w bułce tartej.
* do środka kulki ryżowej można dodać np. ser feta, serek topiony itp
Krok 4 - Kuleczki ryżowe foto
5
Usmaż kuleczki na średnim ogniu. Danie gotowe do spożycia .
Krok 5 - Kuleczki ryżowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Franciszek 14.03.2015 19:55
super danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak