Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kuleczki ryżowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 1 szklanka
woda 3 szklanki
kostka rosołowa
sól i pieprz
jajko
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej
ser żółty 50 g
mąka 1 łyżka
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Kuleczki ryżowe

Ryż gotujemy w odzie z kostką rosołową,w razie potrzeby gdy ryż wchłonie całą wodę można troszkę dolać.Studzimy ryż ale wody nie odlewamy.Następnie doprawiamy solą i pieprzem,lyżką tartej bułki i mąki,dodajemy pietruszkę świeżą jeśli mamy lub suszoną,jajko i mieszamy.Formujemy kulki i do każdej wkładamy kostkę sera,obtaczamy kulkę w tartej bułce i smażymy na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

asienka15 12.11.2014 15:32
Smaczna przekąska.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak