Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kuleczki rybne ala mielone

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 1 szt
czosnek 2 ząbki
sól
Pieprz biały mielony Prymat
olej 750 ml
Bułka tarta klasyczna Prymat
filet z mintaja 600 g
bułka czerstwa 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kuleczki rybne ala mielone

Kroki postępowania

1
Filet należy osuszyć, a następnie zmielić w maszynce, dodać jajko oraz namoczona w wodzie czerstwą bułeczkę, doprawiamy solą i pieprzem oraz dodajemy przeciśnięty czosnek i wszystko wyrabiamy na jednolitą masę
Krok 1 - Kuleczki rybne ala mielone foto
2
jeżeli masa jest za luźna dodajemy bułkę tartą, następnie należy uformować małe kuleczki kotlecikowe i wrzucać je po obtoczeniu w bułce tartej na głęboki rozgrzany głęboki olej,
Krok 2 - Kuleczki rybne ala mielone foto
3
Kuleczki smażymy do uzyskania złotego koloru. Wyciągamy na papierowe ręczniki kuchenne w celu osuszenia z tłuszczu, podajemy na gorąco.
Krok 3 - Kuleczki rybne ala mielone foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 28.06.2013 08:32
przepyszne kuleczki:-)
gosia56 30.11.2012 10:45
napewno pycha.
IZABELA29 30.11.2012 10:11
zdrowe jedzonko
Konczi 30.11.2012 09:48
oo nigdy nie gotowałam ale wypróbuję na pewno :)
adelajda 30.11.2012 09:16
robię często takie mielone ,gotowane albo pieczone
fijolek91 30.11.2012 09:12
moje ulubione:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak