Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kuleczki pomidorowo-paprykowe z serka włoskiego

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

serek typu włoskiego 220 g
koncentrat pomidorowy 3 łyżeczki
papryka czerwona 1/3 sztuka
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 1/4 łyżeczki
sól 1/4 łyżeczki
jogurt naturalny 1 łyżeczka
olej do smażenia 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
Bazylia suszona Prymat 1/3 łyżeczki
oregano 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Kuleczki pomidorowo-paprykowe z serka włoskiego

Serek typu włoskiego jest podobny do twarogu (występuje w podobnych opakowaniach), ale ma bardziej zwartą strukturę.

Paprykę umyć i pokroić w bardzo drobną kostkę. Serek rozgnieść widelcem, dodać koncentrat pomidorowy i dokładnie wymieszać. Dodać pozostałe składniki i ponownie wymieszać. Z masy formować małe kulki i obtaczać je w bułce tartej. Smażyć krótko z każdej strony na rozgrzanym oleju. Podawać na ciepło lub na zimno.

Smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Suonatar 12.02.2014 18:36
Ciekawy pomysł :)
Róża1 03.11.2013 23:56
przepyszne !!!!!
Janina 21.10.2013 12:58
Świetny pomysł;)
msmors 21.10.2013 12:57
ale to fajnie wygląda.
bogusia19 21.10.2013 12:17
fajnie wyglądają
dodi 21.10.2013 10:39
ale smaczne...
ana1 21.10.2013 10:24
bardzo fajne
aniagdz 21.10.2013 09:47
wygląda tak jak na pewno smakuje!:)mm:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak