Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kuleczki nadziane pieczarkami

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 25 dkg
łopatka wieprzowa 1/2 kg
jajko 1 sztuka
cebula 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
oliwa 1 łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kuleczki nadziane pieczarkami

Kroki postępowania

1
Pieczarki obrać i pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać oliwę, dodać łyżkę wody, udusić pieczarki, przyprawić kucharkiem i pieprzem. Ostudzić.
Krok 1 - Kuleczki nadziane pieczarkami foto
2
Łopatkę, cebulę i czosnek zmielić w maszynce do mięsa. Dodać jajo, bułkę tartą oraz do smaku pieprz i przyprawę kucharek. Wyrobić jednolitą masę.
Krok 2 - Kuleczki nadziane pieczarkami foto
3
Nabierać niewielkie ilości mięsa na rękę, lekko rozpłaszczyć, na środek nakładać trochę pieczarek.
Krok 3 - Kuleczki nadziane pieczarkami foto
4
Pieczarki oblepić naokoło mięsem mielonym. Ułożyć w parowarze, gotować około 30 minut.
Krok 4 - Kuleczki nadziane pieczarkami foto
5
Podawać z ziemniakami i surówką.
Krok 5 - Kuleczki nadziane pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 31.10.2013 11:14
super pomysł na mielonkę, dziś będę smażyła kotleciki i pieczarki też będą :)
romanrafal
romanrafal 18.08.2013 09:33
super przepis
IlonaAlbertos 22.07.2013 15:40
Bardzo podoba mi się Twój pomysł.
Alex_M 13.07.2013 19:34
super pomysl
ONY_za_kare 09.07.2013 17:57
pyszny obiadek
Krystyna32 04.07.2013 19:30
świetny pomysł
Zdzisław 01.07.2013 10:45
dla mnie dobre do bułki do pracy
pajbek 01.07.2013 09:50
Lubię taką gamę smaków :-)
Wacław 01.07.2013 09:20
pyszne te kuleczki !
caralajna 01.07.2013 06:51
na pewno smaczne
Bernadeta1 01.07.2013 00:39
przepis zapowiada się smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak