Kuleczki kokosowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łyżek cukru pudru

    7
  • opakowanie wiorek kokosowych (250g)

    1
  • masła 82%

    70 g
  • śmietany kremówki 30%

    150 ml
  • sok z cytryny

    Do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Śmietanę 30% zagotować. Masło roztopić i wlać do goracej śmietany. Cukier puder i wiorki kokosowe dodajemy do gorącej śmietany. Nastepnie wyciśniety sok z cytryny,alkoho również dodajemy do smietany i razem wszystko mieszamy aż powstanie jednolita masa. Formujemy kulki. gotowe kulki ukladamy na tacy i wstawiamy do lodówki na około 1 1/2 godziny az ostygna. Schłodzone kulki polewamy polewą lub roztopioną czekolada. Ukladamy je na pergaminie i wkladamy do lodowki na 30 minut.


Smacznego:)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Krzysztof42 23.10.2011 15:15
nie lubię kokosu

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat