Kuleczki kokosowe

Kuleczki kokosowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • maragaryna

    25 dag.
  • cukier

    1/2 szkl.
  • cukier waniliowy

    1 op.
  • żółtko jajek

    1
  • kakao

    3 łyżki
  • spirytus

    1 łyżeczka
  • herbatniki

    2 op.
  • wiórki kokosowe

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1.Margarynę ucieramy na gładką masę z cukrem, cukrem waniliowym i żółtkiem. Herbatniki drobno kruszymy i dodajemy do masy. Pod koniec ucieramy wlewamy spirytus i wsypujemy kakao.
2.Masę wkładamy do lodówki na 30 minut. Formujemy nieduże kulki i obtaczamy w wiórkach kokosowych.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Halina14 09.04.2013 08:43
ciekawy przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat