Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kuleczki bobowo-kalafiorowe

2.0
(7)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bób 20 dag
kalafior 1/3 sztuki
papryka czerwona 1 sztuka
ryż 1 woreczek
jajko 2 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szklanki
mąka ziemniaczana 2 łyżki
sól 2 łyżeczka
pieprz 2 szczypty

Przepis i sposób przygotowania na: Kuleczki bobowo-kalafiorowe

Bób gotujemy 15 minut w osolonym wrzątku, następnie łuskamy. Kalafior i ryż gotujemy na miękko również w ten sam sposób. Paprykę kroimy w kostkę. Mieszamy bób z posiekanym kalafiorem, papryką oraz ryżem, wbijamy jajka, dodajemy mąkę, bułkę i koper. Masę warzywną solimy, i pieprzymy. Mieszamy wszystko łyżką, konsystencja ma być gęsta. Wilgotnymi dłońmi formujemy małe kule, które smażymy na złoto.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka01 16.04.2015 18:13
super danie :)
Ania67 16.04.2015 17:23
Świetna propozycja
Habibi 16.04.2015 16:36
Trafione w mój smak :) Robię podobne, ale najczęściej smażę w głębokim oleju.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak