Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kuleczki a la Bounty

3.0
(17)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wiórki kokosowe 400 g
śmietana 30% 200 ml
cukier puder 120 g
masło 140 g
spirytus 4 łyżki
czekolada mleczna 200 g
mleko 4 łyżki

Porada

Słodkie kuleczki z wyczuwalną alkoholową nutą, o aksamitnym smaku kokosa oblane delikatną mleczną czekoladą.

Przepis i sposób przygotowania na: Kuleczki a la Bounty

Kroki postępowania

1
Masło, cukier i śmietanę rozpuścić w rondelku na małym ogniu.
Krok 1 - Kuleczki a la Bounty foto
2
Wiórki przełożyć do miski, wlać spirytus oraz masło rozpuszczone z cukrem i śmietaną. Całość dokładnie wymieszać i wstawić do lodówki na około 30minut. Po tym czasie uformować kuleczki wielkość orzecha włoskiego i ponownie wstawić do lodówki na około 60minut.
Krok 2 - Kuleczki a la Bounty foto
3
W rondelku na parze rozpuścić czekoladę z dodatkiem mleka do jednolitej konsystencji.
W czekoladowej polewie zanurzać każdą z kokosowych kuleczek i wstawić do lodówki do momentu aż polewa zastygnie.
Krok 3 - Kuleczki a la Bounty foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ilona_eS 18.09.2016 14:10
obłedne :)
Ewa Wojtaszko 17.09.2016 22:03
mniam ! :)
Habibi 17.09.2016 11:21
a ja najczęściej robię w formie prostokątnych czekoladek :)
bryndzia93 16.09.2016 20:06
Na pewno pyszne kuleczki :)
benka 16.09.2016 19:55
No i jak się takim oprzeć?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak