Kulebiak z mięsem mielonym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    25 dkg
  • margaryna

    25 dkg
  • ziemniaki gotowane

    25 dkg
  • mięso mielone

    0,5 kg
  • cebula

    1 szt.
  • Kucharek przyprawa uniwersalna

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z mąki, margaryny i ziemniaków należy zagnieść ciasto . Kiedy ciasto tworzy jednolitą masę należy je odstawić na pół godziny w chłodne miejsce. Po upływie tego czasu ciasto trzeba rozwałkować niezbyt cienko. NA ciasto należy ułożyć farsz zrobiony z przysmażonego mięsa mielonego, pokrojonej na drobne kawałki i przysmażonej na złoto cebulki oraz Kucharka. Po nałożeniu farszu należy brzegi ciasta zlepić i ułożyć na blasze tak aby zlepienie było na spodzie. Gładką górę ciasta smarujemy roztrzepanym jajkiem i wstawiamy do gorącego piekarnika

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat