Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kulebiak z czerwoną kapusta i rybą ;

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

panga 1 płat
sól 1 do smaku
pieprz mielony 1 do smaku
żółtko do posmarowania 1 sztuka
kapusta czerwona
ciasto francuskie 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Kulebiak z czerwoną kapusta i rybą ;

Kapustę na wszelki wypadek dobrze odsączyć na sicie by nie było w niej soku .Rybę posolić i popieprzyć .Rozgrzać na patelni olej i obsmażyć na nim rybę w całości z jednej i drugiej strony .Nie trzeba rumienić . Rozłożyć płat ciasta . Przeciąć na 3 części . Na jednym kawałku ciasta położonym na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia ) ułożyć kapustę a na niej płat ryby. Przykryć drugim płatem .Zasklepić brzegi . Z trzeciego kawałka ciasta zrobić dekoracje. Można oczywiście robić dowolne dekoracje ( gwiazdki, kwiatki, choinki ). Rozgrzać piekarnik do 20 stopni .Wstawić blachę i piec 25-35 minut aż kulebiak będzie rumiany . Podawać z czystą zupą rybną do popicia ( lub czystym barszczem czerwonym ).

Na Wigilię można zrobić taki kulebiak z kapustą iż grzybami i rybą .
Można z tej porcji zamiast jednego dużego kulebiaka zrobić 4 małe porcje.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcia71 27.05.2011 11:01
super wygląda
miszelka 01.04.2011 10:23
ciekawe połączenie
Henryka2 27.01.2011 11:40
Rzadko używam czerwonej kapusty, ale ten przepis kusi!
Goya 26.12.2010 21:19
fajny
Henryka2 16.12.2010 21:54
Ciekawe zastosowanie czerwonej kapusty.
Jolanta40 20.10.2010 08:41
a ja nigdy nie jadłam kulebiaka
PaniMISIOWA 14.10.2010 09:35
Z czerwoną kapustą jeszcze nie jadłam kulebiabów, ale bardzo lubię z białą :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak