Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
ciasto francuskie
30 dag -
kapusta kiszona
50 dag -
Liść laurowy suszony Prymat
2 liście -
grzyby suszone
5 dag -
cebula
2 sztuki -
orzechy włoskie
2 łyżki -
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
do smaku -
Pieprz czarny mielony Prymat
do smaku -
Ziele angielskie całe Prymat
2 ziarna -
jajko ugotowane na twardo
2 sztuki
Sposób przygotowania
Ciasto rozmrozić i delikatnie rozwałkować.
Grzyby namoczyć w wodzie przez około 2 godziny. Następnie ugotować, wyjąć z wody, a w tej wodzie gotować przez około 30 minut kapustę z dodatkiem przypraw.
Cebulę drobno posiekać i usmażyć na oleju. Ugotowane grzyby pokroić w paseczki, dodać kapustę i cebulę, doprawić solą oraz pieprzem i na patelni odparować. Dodać pokrojone na drobno jajka i posiekane orzechy. Wymieszać.
Na środku ciasta ułożyć wałek z farszu, zwinąć ciasto i posmarować rozmąconym jajkiem. Ciasto przełożyć do foremki i nakłuć je widelcem.
Piec około 30 minut w temperaturze 200 stopni.
Smacznego!
Komentarze (15)
Nie masz konta? Zarejestruj się
Załaduj więcej komentarzy (5)