Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kule warzywno - drobiowe

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka podwójny
kalafior 1
ogórek kiszony 3 szt
cebula 1
oliwa 1 łyżka
sól
pieprz
bulion warzywny 0,5 l
papryka zielona 2 szt
papryka żółta 2 szt
papryka czerwona 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kule warzywno - drobiowe

Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem. Gotujemy do miękkości w bulionie i kroimy w małą kostkę. Obieramy cebulę, drobno siekamy i podsmażamy na oliwie. Papryki myjemy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę. Dodajemy do cebuli i dusimy do miękkości. Kalafiora gotujemy w lekko osolonej wodzie do miękkości. Rozgniatamy na papkę widelcem lub miksujemy. Dodajemy mięso, paprykę z cebulą oraz pokrojone w kostkę ogórki. Doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy wszystko. Nabieramy kulką do ziemniaków i serwujemy. Ideane jako samodzielne danie np. na ciepłą kolację.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 02.03.2014 18:44
dobre !!!!!
eMMe 02.03.2014 15:48
Smaczne kule:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak