Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kukurydziane sopaipillas

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kukurydza 1,5 puszki
mąka 2,5 szklanki
masło 1 łyżka
sól 1/4 łyżeczki
olej kokosowy

Przepis i sposób przygotowania na: Kukurydziane sopaipillas

Kukurydzę dobrze płuczemy i odcedzamy. Blendujemy na gładką masę. Na stolnicę przesypujemy odmierzoną ilość mąki, dodajemy pastę kukurydzianą, masło, najlepiej miękkie i sól.

Zagniatamy ciasto, gładkie i elastyczne. Wałkujemy je na grubość 5 mm i wycinamy dowolne kształty. Smażymy, najlepiej, na oleju kokosowy. Możemy podawać ze słodkimi jak i wytrawnymi dodatkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sammakko 16.12.2015 09:22
Dziękuję bardzo :) Nie próbowałam ich piec. Można dodać do nich łyżeczkę sody i usmażyć w głębokim oleju. Będą wtedy rosły.
Iwusia 15.12.2015 23:56
świetna propozycja
Lucan 15.12.2015 22:02
bardzo ciekawy pomysł, a piec tez można?
ada.la 15.12.2015 21:26
fajny pomysł
Kolorowa 15.12.2015 20:33
intrygujące
marcia7 15.12.2015 17:49
ślicznie wyglądają
mirosława4 15.12.2015 15:48
kuszący przepis
RenataZ-et 15.12.2015 15:29
super wyglądają
Habibi 15.12.2015 14:00
bardzo zachęcająco wyglądają :)
Ewa Wojtaszko 15.12.2015 11:49
fajne te ciasteczka :)
sliwka 15.12.2015 11:11
Fajniutkie;))
Futka 15.12.2015 10:50
Świetna propozycja :)
Jolcia_90 15.12.2015 10:14
Urocze gwiazdeczki :) Muszą być ciekawe w smaku :)
monikaT83 15.12.2015 10:05
Interesujący pomysł i piękny kolor

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak