Kukurydziane racuszki z marchewką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza kukurydziana

    200 g
  • masło

    1 łyzka
  • jajko

    2 szt
  • mąka pszenna

    3 łyzki
  • marchew

    1 szt
  • olej

    150 ml
  • sól

    1 łyzeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kaszę gotujemy w 3 szklankach osolonej wody, tak by była kleista.

Dodajemy masło.

Miksujemy z jajkami i mąką.

Dodajemy startą marchew i doprawiamy do smaku.

Smażymy niewielkie placuszki na mocno rozgrzanym oleju.

Podajemy gorące z ulubionym sosem , śmietaną lub solo!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (17)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Stenka 03.09.2013 08:23
fajny przepis
ao_12 01.09.2013 09:57
jak wy robicie takie piękne zdjęcia? na sam widok dostałam ślinotoku :D
dziewczyna_z_kodeksem 31.08.2013 21:27
chętnie wypróbuję
mufinka79 31.08.2013 18:15
To moje smaki, więc z chęcią poprosiłabym o jeden placuszek :)
Megg 31.08.2013 17:46
smaczne racuszki
Zuzia1 31.08.2013 13:02
Koniecznie muszę je zrobić
Papryczka 31.08.2013 12:40
apetyczne jedzonko
aisoglam 31.08.2013 12:21
Pysznie wyglądają :)
Kolorowa 31.08.2013 12:15
Śliczne są !
GOSIA18 31.08.2013 10:58
rewelacyjnie się prezentują

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat