Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kukurydziane kuleczki mięsne

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 pojedyncza
płatki kukurydziane 1 średnia miska
mąka 4-5 łyżek
jajko 1 sztuka
mleko 3/4 szklanki
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat wg uznania
Kucharek przyprawa do potraw wg uznania
sól 2 szczypty

Porada

Podawać z keczupem.

Przepis i sposób przygotowania na: Kukurydziane kuleczki mięsne

Kroki postępowania

1
Fileta z kurczaka pociąć na mniejsze kosteczki. Przyprawić wg uznania przyprawą do mięsa i kucharkiem.
Krok 1 - Kukurydziane kuleczki mięsne foto
2
Mąkę wymieszać w miseczce z mlekiem i jajkiem. Dodać sól. Całość razem wymieszać. Jeśli ciasto będzie zbyt lejące należy dodać troszkę mąki.
Krok 2 - Kukurydziane kuleczki mięsne foto
3
W osobnej miseczce płatki kukurydziane należy rozgnieść. Kostki fileta maczać w cieście, a następnie panierować w płatkach kukurydzianych.
Krok 3 - Kukurydziane kuleczki mięsne foto
4
Całość smażyć na głębokim tłuszczu (jak pączki). Smażyć ok. 3-4 minut.
Krok 4 - Kukurydziane kuleczki mięsne foto
5
Odsączyć na osobnym talerzu lub w ręczniczkach papierowych.
Krok 5 - Kukurydziane kuleczki mięsne foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Natalija 05.09.2014 15:12
smakowicie wyglądają
Iwusia 19.05.2014 23:59
wspaniałe
kasienka23 13.05.2014 17:32
smaczna przekąska!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak