Przepis i sposób przygotowania na: Kukurydziane drożdżówki z budyniem i brzoskwinią
Ciasto:
Wbić jajko, wlać masło oraz mleko.
Wyrobić gładkie ciasto.
Odstawić w ciepłe miejsce na godz. do wyrośnięcia.
Budyń: Proszek budyniowy przygotować wg. przepisu na opakowaniu.
Wsypać cukier oraz dodać masło, wbić żółtko, energicznie mieszać do zgęstnięcia budyniu.
Każdą bułeczkę zmiażdżyć dłonią.
Odstawić na kolejne 30 min do wyrośnięcia.
Brzoskwinie obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę.
Na środku każdej drożdżówki zrobić wgłębienie np. dnem kieliszka.
Wgłębienie wypełnić budyniem oraz kawałkami brzoskwiń.
Piec ok. 35 min w piekarniku nagrzanym do 180 st.