Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kukurydziane bułeczki do hot-dogów

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka kukurydziana 2 szklanki
jajko 2 szt
jogurt naturalny 200 ml
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
olej 1 łyżka
ziarna sezamu 1 łyżka

Porada

Idealne również na słodko. Uwaga bułeczki najlepsze są zaraz po upieczeniu, niestety na drugi dzień mogą być lekko czerstwe (uroki mąki kukurydzianej, można jednak odgrzać w mikrofalówce) ale dla tego smaku i koloru warto!

Przepis i sposób przygotowania na: Kukurydziane bułeczki do hot-dogów

Kroki postępowania

1
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać jajka, jogurt oraz olej
Krok 1 - Kukurydziane bułeczki do hot-dogów foto
2
Składniki przełożyć do miski i wyrobić ciasto. W razie potrzeby podsypać mąką lub dolać letniej wody.
Krok 2 - Kukurydziane bułeczki do hot-dogów foto
3
Z ciasta formować bułeczki, układać na papierze do pieczenia. Posypać sezamem
Krok 3 - Kukurydziane bułeczki do hot-dogów foto
4
Piec około 20-25 min (w zależności od wielkości) w piekarniku nagrzanym do 200 st.C.

Krok 4 - Kukurydziane bułeczki do hot-dogów foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 31.01.2015 10:41
bardzo fajne bułeczki
ilka01 31.01.2015 09:15
super przepis :)
tytka 30.01.2015 23:21
fajny przepis
irenka 30.01.2015 21:38
pyszne bułeczki,fajny przepis,zabieram

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak