Kukurydza gotowana w bulionie warzywnym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kukurydza

    4 szt
  • włoszczyzna

    1 pęczek
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2 szt
  • Ziele angielskie całe Prymat

    2 szt
  • Pieprz czarny ziarnisty Prymat

    4 szt
  • woda

    2 litry
  • masło

    1 łyżka
  • sól do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W garnku zagotować wodę dodać przyprawy i obraną włoszczyznę(marchew,piertuszkę,seler,por) w całości.Gdy wszystko zacznie się gotować dodać po 10 minutach kolby kukurydzy przekrojone na pół i gotować przez 20 minut.Pod koniec gotowania dodać sól do smaku.Wyjąć kukurydzę z wywaru i polać stopionym masłem przed podaniem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
monika141 21.08.2014 18:44
bardzo lubię gotowana kukurydze

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat