kukułkowy likier

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    500 ml
  • kukułki

    60 dag
  • żółtko jajek

    10 sztuk
  • wódka

    500 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do garnka wlać mleko i dodać cukierki Kukułki. Podgrzewać na małym ogniu cały czas mieszając, żeby Kukułki się rozpuściły (masy nie należy gotować). Przestudzić i do lekko ciepłej masy dodać żółtka i zmiksować. Ostudzić.

Następnie do zimnej masy wlać cienkim strumieniem wódkę, cały czas mieszając. Gotowy likier przelać do karafki i odstawić.
Na następny dzień można spróbować.
Smacznego !:)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (14)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
koala 11.06.2012 00:36
ja również skosztuję,bo uwielbiam kukułki:)
Renata16 06.05.2012 04:13
tego likieru chętnie skosztuję
bercik1 17.11.2011 22:59
Wypróbowałem, super...
bercik1 14.09.2011 23:12
ciekawe jak smakuje
misia53 06.06.2011 12:01
z kukułek robiłam ale bez żółtek
kate.500 13.03.2011 12:44
bardzo ciekawe :))
ania20m 03.02.2011 09:13
ciekawe jak smakuje :)
Tika4444 09.01.2011 12:05
fajny pomysł
fasola 02.01.2011 22:43
super
kielcok1 12.12.2010 14:15
nie dla kukułek ale jak wypijesz to będziesz kukać

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat