Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kukułka o smaku kokosowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kukułki 80 dkg
mleko kokosowe 1 puszka
wódka 0,5 l

Przepis i sposób przygotowania na: Kukułka o smaku kokosowym

Cukierki obrane z papierków zmiksować na pył- najlepiej skorzystać z urządzenia typu "Termomiks". Jeśli cukierki będą w grubszych kawałkach likier będzie musiał stać tydzień dłużej. Do rozdrobnionych cukierków dodać mleko kokosowe i ponownie zmiksować. Na koniec powstała masę wymieszać z alkoholem i rozlać do butelek. Odstawić na trzy, cztery dni w chłodne ciemne miejsce. Codziennie potrząsać( lepiej nawet dwa lub trzy razy dziennie), aby się nie rozwarstwiał.
Polecam.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Przepisy Joanny 16.02.2014 21:41
robiłam i polecam, jest pyszna
edi 11.04.2013 09:58
rewelacyjny jest
Wacław 03.01.2013 16:26
to jest pyszne :)
Mati13 31.12.2012 16:38
pycha!
Monika58 31.12.2012 16:25
przepyszna kukułka
teresa18 31.12.2012 16:20
szkoda że nie posiadam termomiksu
adelajda 31.12.2012 15:54
nie piłam ale chętnie wypróbuję !
tomek18 31.12.2012 15:45
piłem! rewelacja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak