kuklki ryżowe do drugiego dania

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż

    1 woreczek
  • żółty ser

    10 dag
  • natka pietruszki

  • jajko

    2
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryż ugotować w osolonej wodzie i jeszcze ciepły wymieszać z serem i pietruszką. Formować kulki i obtoczyć w jajku i bułce. Smażyć na tłuszczy.
Podawać z sosem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
iknkirke 02.11.2010 15:25
wypróbuję przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat