Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kugiel ryżowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wrzątek 4 szklanki
ryż 1,5 szklanki
jajko 6 szt
cukier 7 łyżek
masło 5 łyżek
rodzynki
śmietanka

Przepis i sposób przygotowania na: kugiel ryżowy

Ryż gotować w osolonej wodzie przez 10 min, odcedzić. Jaja ubić z cukrem na kogel mogel, wymieszać z ryżem, rodzynkami i masłem. Przełożyć do wysmarowanego żaroodpornego naczynia. Wstawić do gorącego piekarnika i piec do zarumienienia 40 min. Podawać z osłodzoną śmietanką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marta1986 01.08.2012 19:35
Super
wojr63 10.05.2012 23:26
fajne
marta34 05.05.2012 21:43
dobra rzecz
wojr63 14.04.2012 22:31
pyszny deser
Damian10 09.04.2012 15:55
słodka przekąska

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak