Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kubusiowe ciasto

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

budyń waniliowy 2 szt
sok kubuś zielony 0,7 l
biszkopty okrągłe 10-12 szt
galaretka cytrynowa 1 szt
śmietana trzydzieści sześć % 0,5 l
cukier waniliowy 1 op
sok z cytryny 2 łyżki
Biszkopt 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kubusiowe ciasto

Sok z cytryny wymieszać z dwoma łyżkami przegotowanej wody i nasączyć spód biszkopta. Z zielonego soku odlać 3/4 szklanki i wymieszać budynie. Resztę soku zagotować. Do podgrzanego soku wlać rozpuszczone budynie i wszystko razem zagotować, ciągle mieszając. Masę przełożyć na biszkopt. Na warstwie budyniowej ułożyć biszkopty. Galaretkę rozpuścić w 3/4 szklanki gorącej wody i ostudzić. Śmietanę ubić wraz z cukrem waniliowy. Do ubitej śmietany dodać lekko tężejącą galaretkę i delikatnie zmiksować. Bitą śmietanę wyłożyć na biszkopty. Schłodzić.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bietka 07.02.2017 17:45
smaczne ciacho :)
krokus 02.03.2014 08:15
najpyszniejsze co może być ciasta z bitą śmietanką
barbara11561 01.01.2014 18:30
wygląda bajecznie:)
alaaa 30.12.2013 16:13
ładne kolorowe warstwy
Beata999 30.12.2013 16:09
Pyszne ciasto.
fotoviderek 30.12.2013 07:10
Rewelacja :)
Małgorzata9 29.12.2013 21:25
wygląda smakowicie
patryska76 29.12.2013 16:59
Musi świetnie smakować! ;-)
sanielcia 29.12.2013 16:23
musi być przepyszne to ciasto
Rycerz
Rycerz 29.12.2013 15:43
Fajnie wygląda.
Romanowka 29.12.2013 14:49
Fajnie się prezentuje i na pewno wyśmienicie smakuje!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak