Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ksieżyce z wątroby.

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątroba wieprzowa
Kucharek przyprawa uniwersalna
mąka
olej
cebula 1
woda

Przepis i sposób przygotowania na: Ksieżyce z wątroby.

Kroki postępowania

1
Wątrobę moczyć w mleku 1-2 godziny.
Krok 1 - Ksieżyce z wątroby. foto
2
Pokroić na centymetrowe plastry i przyprawić kucharkiem i pieprzem.
Krok 2 - Ksieżyce z wątroby. foto
3
Obtoczyć w mące i smazyć na oleju.
Krok 3 - Ksieżyce z wątroby. foto
4
Gdy się podsmażą z obu stron dodać cebulę.
Krok 4 - Ksieżyce z wątroby. foto
5
Następnie podlać wodą i dusić pod przykryciem.
Krok 5 - Ksieżyce z wątroby. foto
6
Księżyce z wątroby gotowe :)
Krok 6 - Ksieżyce z wątroby. foto
7
Smacznego :)
Krok 7 - Ksieżyce z wątroby. foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 17.09.2013 15:38
A to ciekawe :)
SYLKA 06.05.2012 17:37
uwielbiam watrobe w kazdej postaci
Agnieszka_B 20.10.2011 20:39
Super smaczne:)
stokrotka 20.10.2011 12:06
lubię!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak