Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krwisty stek

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso wołowe 150-200 Gram
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
olej
masło 1 Łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Krwisty stek

Mięso wyjmujemy z lodowki na okolo godzine przed smazeniem. Posypujemy je pieprzem, sola i nacieramy olejem. Patelnie mocno nagrzewamy, kladziemy mieso. Smazymy 2,5 min z jednej strony nie ruszajac nim, po czym przewracamy i smazymy tyle samo ze wszystkich stron. Steka zdejmujemy, dajemy na niego maslo i zawijamy w folie aluminiowa. Rozwijamy po okolo 5 min i kroimy. Dzieki temu stek bedzie bardziej soczysty. Mieso podajemyz ulubionymi dodatkami i sosami. Smacznego

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak