Krwawe ośmiorniczki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cienkich parówek

    6
  • łyżka koncentratu pomidorowego 30%

    1
  • sól, szczypta cukru, szczypiorek

    do smaku:
  • ketchup pikantny

    1 łyżka
  • olej

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Parówki obrać z osłonek, każdą przeciąć na cztery krótsze kawałki. Każdy kawałeczek naciąć na końcach na krzyż. Cebulę obrać, pokroić w drobną kosteczkę. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić parówki, obsmażyć przez 2-3 min. aż końce się rozchylą. Następnie dodać cebulkę, posolić odrobinę i dusić pod przykryciem ok. 10 min. Na koniec dodać koncentrat i ketchup, doprawić szczyptą cukru. Można dodać ew. ulubione zioła. Podawać posypane szczypiorkiem, z dodatkiem bułeczki. Można też tak przygotowane parówki podać np. z ryżem jako danie na szybki obiad albo kolację.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
SmacznaPyza 18.07.2012 20:46
Magda, a robiłaś dokładnie według tego przepisu?
Magda60 17.07.2012 20:44
smaczne
agogo2 17.06.2012 23:02
super
Betka 12.04.2012 13:01
mmrrrrr ciekawe...;D
luki1984 06.04.2012 20:27
fajny pomysł :)
EWI 03.04.2012 15:23
pożyczę sobie go do mojej księgi ;) pozdr.
EWI 03.04.2012 15:23
bardzo fajny przepis
eli_555 09.12.2010 23:15
proste i pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat