Kruszonka na ciasto

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka tortowa

    20 dag
  • cukier kryształ

    10 dag
  • masło

    10 dag
  • cukier waniliowy

    15 g
  • żółtko jaja

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąkę, masło, żółtko , cukier i cukier waniliowy szybko zagnieść aby powstały grudki.
Używać do posypywania ciasta.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kate.500 21.07.2013 20:53
kruszonke wyjadalam z wszystkich ciast mojej babci. potem zostawaly takie "gole", a babacia sie denerwowala ;-)
romanrafal 23.12.2012 08:57
extra,uwielbiam kruszonkę
Iwusia 13.05.2012 21:58
kruszonkę bardzo lubię i często ją wydłubuję z ciasta :)))
Margo1 23.12.2010 11:05
dokładnie tak samo robię
justyna111 29.09.2010 16:52
fajna
pipi765 29.09.2010 16:26
nie bobilam jeszcze
Lidia11 29.09.2010 14:15
ciekawe
marzencia2007 29.09.2010 13:16
na drożdżówke swietna :)
Monika193 22.09.2010 20:49
będzie pyszna
mikrusiak 09.08.2010 18:13
kruszonka jak kruszonka ...:P

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat