Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kruszonka na ciasta i ciasteczka drożdżowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1,5 szklanki
margaryna 125 gram
żółtko jajek 1 szt
cukier 1/4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: kruszonka na ciasta i ciasteczka drożdżowe

Wszystkie składniki wyrobić ręką. Konsystencja ciasta powinna być krucha w razie potrzeby dodać mąki.

Posypywać np na ciasto drożdżowe i piec w temp około 180-200 stopni od 30 do 40 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak