Kruszonka do ciasta

Kruszonka do ciasta

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

mała łyż.

gniazd

mała puszka

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    50 g
  • mąka

    10 łyżek
  • cukier

    4 łyżki
  • cukier waniliowy

    16 g
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Kruszonka do ciasta

Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy cukier i cukier waniliowy - dokładnie mieszamy. Dodajemy masło i wyrabiamy ciasto palcami tak, by powstała kruszonka.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

plocia 18.08.2013 13:18
Kruszonka na drożdżówce to najlepsze co może być.
marines27 24.06.2013 15:55
Bardzo dobry przepis
Klausia 28.12.2012 10:10
Uwielbiam kruszonkę, wyśmienita :)
Mati13 04.09.2012 21:48
uwielbiam ciasta z kruszonką
PaniMISIOWA 19.08.2012 10:59
lubię dużo kruszonki na ciastach

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat