Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruszonka do ciast

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 1 łyżka
smalec 1/2 łyżka
masło 1 łyżka
mąka 1,5 szklanka
cukier 0,5 szklanka
cukier waniliowy 1 paczka
żółtko jajek 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Kruszonka do ciast

Na stolnicę wysypujemy część mąki, dodajemy masło, smalec, margarynę, żółtko oraz cukier. Następnie siekamy nożem, aż składniki się połączą. Dodajemy cukier waniliowy i resztę mąki. Zagniatamy, aż uzyskamy jednolitą kruszonkę.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marines27 24.06.2013 15:56
Wyśmienita kruszonka
Henryka2 03.11.2012 20:09
Dobry przepis, przyda się.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak