Kruszon porzeczkowo-poziomkowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • lód

    1 szkl
  • porzeczki czerwone

    1/2 szkl
  • poziomki

    1/3 szkl
  • skórka z cytryny

  • wino deserowe

    1/3 szkl
  • woda mineralna

    1/2 szkl
  • wódka

    1/4 szkl
  • cukier

    2 łyż
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Owoce dokładnie przebieramy i płuczemy. Osączamy z nadmiaru wilgoci. Lód kruszymy i przekładamy do dzbanka. Na lodzie układamy owoce. Do cukru dodajemy dwie łyżki gorącej wody i rozpuszczamy w niej cukier. Wystudzony syrop wlewamy do dzbanka. Następnie wlewamy wino, wodę i wódkę oraz dodajemy skórkę z cytryny. Przygotowany kruszon podajemy zaraz po przygotowaniu.
Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
dom-agi 26.05.2015 09:17
Świetny pomysł!
mirosława4 25.05.2015 20:45
ciekawy :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat