Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruszon porzeczkowo-poziomkowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

lód 1 szkl
porzeczki czerwone 1/2 szkl
poziomki 1/3 szkl
skórka z cytryny
wino deserowe 1/3 szkl
woda mineralna 1/2 szkl
wódka 1/4 szkl
cukier 2 łyż

Przepis i sposób przygotowania na: Kruszon porzeczkowo-poziomkowy

Owoce dokładnie przebieramy i płuczemy. Osączamy z nadmiaru wilgoci. Lód kruszymy i przekładamy do dzbanka. Na lodzie układamy owoce. Do cukru dodajemy dwie łyżki gorącej wody i rozpuszczamy w niej cukier. Wystudzony syrop wlewamy do dzbanka. Następnie wlewamy wino, wodę i wódkę oraz dodajemy skórkę z cytryny. Przygotowany kruszon podajemy zaraz po przygotowaniu.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dom-agi 26.05.2015 09:17
Świetny pomysł!
mirosława4 25.05.2015 20:45
ciekawy :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak