Kruszon

Kruszon

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomarańcza

    6 szt
  • limonka

  • maliny świeże

    50 dag
  • rum

    1 kieliszek
  • cukier

    5-6 łyżeczek
  • wino musujące

    0,75 (różowe)
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Kruszon

Z pomarańczy otrzeć skórkę, miąższ pokroić na kawałki. Zagotować syrop z 1 szkl wody, cukru i skórki otartej z pomarańczy. Ostudzić. Limonkę pokroić w plasterki. Z 4 pomarańczy wycisnąć sok. Do dzbanka wlać syrop cukrowy i sok z pomarańczy. Dodać owoce i rum. Wstawić do lodówki na 2-3 godziny. Przed podaniem wlać musujące wino.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat